Yapay Zeka ve UX!

Bu İçerikte Yer Alan Ana Başlıklar:

Yapay Zeka, Kullanıcı Deneyiminde Neler Yapıyor?
Kişiselleştirilmiş Kullanıcı Deneyimi!
Peki, Gelişen Yapay Zeka Teknolojisi ile Yapay Zekalar Tamamen UX Yapabilicekler Mi?
Yapay Zekalar UX Tasarımcıların İşlerini Devralabilir mi?
UX Geleceği için Yapay Zeka Neleri Kapsıyor?

Bu yazıya başlamadan önce yapay zekaya şu soruyu sordum “Yapay Zeka, UX veya UI yapabilir mi?” Bana verdiği yanıt şu oldu “Yapay zekanın UX ve UI yapması mümkün ama henüz bunu mükemmel yapacak kadar gelişmiş değil.”

Dall-E, Midjourney gibi yapay zeka uygulamaları hızlı bir şekilde hayatımıza girdi ve yazılar üzerinden görsel oluşturmamızı sağladı. Bu yapay zeka gelişimi büyük ihtimalle arttmaya ve hayatımızda büyük yer edinmeye devam edecek. Ancak bu durum akıllarda bir soru işareti oluşturmaya başladı! Yapay zeka mesleklerin sonunu getirebilir mi? Grafik tasarımcıları görsel tasarlayan bu yapay zekalar üzerinden bu soruyu çoktan düşünmeye başladılar. Biz de Userspots olarak yapay zeka gelişirken kendimize şunu sorduk, Yapay zeka acaba UX tasarımı yapabilir mi?”

Yapay Zeka, Kullanıcı Deneyiminde Neler Yapıyor?

Yapay Zeka kullanıcı deneyiminden çok da uzaklaştırmamak gerekiyor. Şu anda aslında kullanıcı deneyimini iyileştirirken birçok yerde yapay zeka kullanılmaktadır, işin özü UX sektörüne yapay zeka çoktan geldi. Şu anda rastladığımız kişiselleştirilmiş reklamlar, akıllı sohbet botları, otonom araçlar, teslimat drone araçları, çeviri araçları vb. özellikle günümüzde kullanılan yapay zeka araçlarına örnektir. Kişiselleştirilmiş yapay zeka öne çıkarak “acaba bizleri dinliyorlar mı?” etkisini hızlıca yarattı. Ancak yapay zeka gelişmiş hizmetleri sunmak için geçmiş verileri kullanan sistemi baz alır. Yapay zekanın ürün kullanıcı deneyimleri üzerindeki bazı etkilerine bakalım.

Daha Düşünceli Arayüzler

Kullanıcı arayüzü, kullanıcılara bir Web sitesinde veya uygulamada gezinirken daha az engel sunar. Yapay zeka, geçmiş verileri kullanarak bir kullanıcının eylemini veya sorgusuna dair tahminler yapmak için makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak olası bir çözüm veya ilgili sonuçlar sağlayabilir. Yapay zeka teknolojisinin gelişimi, ürünlerin kullanıcıların sorgularına daha iyi öncelik vermesini sağladı.

Kişiselleştirilmiş öneriler sağlamak veya ihtiyaçlarını tahmin ederek ve onlara ilgili bilgileri sunarak kullanıcının deneyimini optimize etmek için kullanılabilir. Ayrıca, bir kullanıcının ne arayacağını tahmin ederek ve en alakalı sonuçları önce sunarak arama algoritmalarının verimliliğini artırmak için de kullanılabilir.

Süreç Otomasyonu

Birçok tekrarlayan, sıradan görev önemli olarak sayılmasa da, başarılı bir şekilde tamamlanması için insan dikkati gerektirir. Yapay zekanın otomatikleştirebileceği bu tür görevlere bazı örnekler arasında görüntüleri yeniden boyutlandırma, renk düzeltmeleri yapma mevcuttur.

Yapay Zeka geliştiricileri, tüm bu görevleri herhangi bir insan müdahalesi olmadan yapabilen akıllı teknoloji çözümleri geliştirdiler; örneğin, Adobe’nin dikiş özelliği, görüntülerdeki desenleri tanımlayabilir ve tasarımcıların bunları birleştirmesine yardımcı olabilir. Canva da kullanılan otomatik arka plan kaldırma özelliği ile en ince detayları da görerek kusursuz bir hizmet sunma yönünde.

Akıllı Tasarım Sistemleri

Bir tasarım sistemi, bir ürünün veya markanın tasarım dilini birlikte kavrayan desenler, modüller ve öğeler sağlar. Salesforce, GE, Airbnb, Google ve diğer birçok şirket, UX tasarımcılarının müşterilerine veya kullanıcılarına tutarlı, iyi tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü sağlamak için kullanabileceği tasarım sistemleri oluşturdu.

Yapay zekayı veya makine öğreniminin entegrasyonu sayesinde, ürün ekiplerinin her bir kullanıcıya sunulan hizmet öğeleriyle nasıl etkileşime girdiğini anlamalarına yardımcı olan metrikleri toplamayı ve analiz etmeyi mümkün kılar. Yapay Zeka, bir tasarım sisteminde neyin işe yarayıp neyin yaramadığını ne kadar iyi anlarsa, daha iyi UX sonuçları sağlamak için modüllerini o kadar optimize edebilir.

Görsel Efektler

Yapay Zeka geliştiricilerinden bir yenilik de, Autodraw, Artisto ve Prisma dahil olmak üzere insan yüzü tanıma için Yapay Zeka teknolojisini kullanan birçok uygulamanın geliştirilmesiyle sonuçlandı. İnsan yüzü görüntülerine bulanıklık ve gölge gibi görsel efektler uygulayabiliyor. Bu da karşımıza Yapay Zeka ve Modern UI kavramını çıkarıyor.

Görsel efektleri geliştirmek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yapay zeka ve makine öğreniminin kullanılabileceği birçok yol vardır. Gerçekçi 3B modeller veya manzaralar oluşturmak gibi görsel efektler oluşturma sürecini otomatikleştirmek için, daha gerçekçi aydınlatma ve gölgeleri sentezlemek gibi görsel efektlerin gerçekçiliğini ve detayını iyileştirmek için kullanılabilir.

Etkileşimli deneyimler de yapay zeka ile gelişecek alanlardan bir tanesi. Genel olarak, Yapay Zeka'nın görsel efektlerde kullanılması, yüksek kaliteli, gerçekçi görseller oluşturmayı daha hızlı ve daha kolay hale getirme ve yeni tür etkileşimli ve kişiselleştirilmiş deneyimler sağlama potansiyeline sahiptir.

Kişiselleştirme

Kullanıcı deneyimini geliştirmede önemli etkisi olan yapay zekaya dayalı bir diğer yetenek de kişiselleştirmedir. Kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimleri, kullanıcılara daha fazla verimlilik sağlayabilir ve kullanıcı deneyimini geliştirebilir. Peki, tam olarak ne işe yarar? Hemen cevaplayalım.

Kişiselleştirilmiş Kullanıcı Deneyimi!

Yapay Zeka, kullanıcı davranışlarını ve beklentilerini belirlemeye yardımcı olur. Kullanıcılara yönelik özelleştirilmiş öneriler ve içerik sağlamaya yardımcı olacak kullanıcı davranış kalıplarını analiz yaparak sunar. Buna yönelik önerileri Youtube da öne çıkanları, OTT medya servisleri, sosyal medya da öne çıkan keşfet içerikleri ve dahasını bizlere sunmak için geliştiriliyor.

Yapay Zeka, kullanıcılara daha faydalı içerik sağlamaya yardımcı olmasına dair yönlendirmeler de mevcut. Ayrıca, bir web sitesindeki kullanıcı etkileşimlerinin izlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle, müşterilerin bir noktada zorlandıklarını fark ederseniz, müşterinin daha da ilerlemesine yardımcı olmak için tasarımı değiştirebilir veya bir sohbet robotu tasarlayabilirsiniz. Kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimi avantajlarına birlikte bakalım.

Daha Akıllı İçerik

Yapay Zeka algoritmaları, kullanıcıların hangi blogları okuduğunu, e-posta tarama verilerini, ziyaret edilen web sitelerini ve her web sitesinde harcanan süreyi belirleyebilir ve analiz edebilir. Bu, müşteriler için kişiselleştirilmiş e-postalar hazırlamak için ilgili içeriğin bulunmasına yardımcı olur. Sonuçta, reklam içeriği olsa bile kişiselleştirilmiş bir e-postayı kim tercih etmez ki? Bilgisayar sistemleriyle ilgileniyorsanız piyano kursu bildirimi almaktansa bilgisayar indirimlerini görmek sizlere daha cazip gelebilir.

Bu sayede analizlerin verileri daha etkili çıktıları ele alarak sizlere daha iyi deneyim sunabilmek adına hizmetlerini kişiselleştirilmiş olarak dönüt sağlıyor.

7/24 Kesintisiz Çalışma

Teknoloji geliştikçe, Yapay Zeka daha ulaşılabilir ve üretken hale geliyor. Yapay Zeka yardımıyla 24 saat kesintisiz çalışma elde edebilirsiniz. Bu mutlaka yapay zekanın insanların yerini alacağı anlamına gelmez, ancak insanlar daha karmaşık görevlere konsantre olabilir.

Yapay Zeka ile müşterilere 7/24 yardım sağlamak mümkündür. Ayrıca, çalışanların ekstra vardiya harcamamasını sağlayacaktır. Bu, iş akışının sorunsuz ve kesintisiz olmasını sağlar.

AI Entegre Müşteri Desteği

Web sitelerindeki sohbet robotları, Yapay Zeka ile entegre müşteri desteğinin mükemmel örnekleridir. Chatbotlar ile konuşabilirsiniz, bu hizmet içeriğe  göre yönlendirme sağlar. Diğer bir örnek ise müşteri hizmetlerini aradığınızda konuştuğunuz sesli asistanlardır. Önce sorununuzu çözmeye çalışarak teknik destek çağrısını yönlendireceklerdir. Müşteri şikayetlerinin yoğun trafiğini yönetmeye yardımcı olmakla birlikte zamansal tasarrufu sağlamaktadır.

Kullanıcı Deneyimini Geliştirmek için IoT

Yapay zeka IoT şeklini aldığında, kullanıcı deneyimini geliştirmek için sayısız olasılık ortaya çıkıyor. Sürücüsüz arabalar bunun başlıca örneğidir. IoT Teknolojisi sayesinde evlerinizi akıllı hale getirebilirsiniz;  otomatik sıcaklık ve ışık kontrolünü sağlayabiliyorsunuz.

Tasarım ile IoT’yi birleştirmek, daha etkili ve kullanıcı dostu bir uygulama sunar. Tasarım demişken Yapay Zeka UX Tasarımcılarına ne gibi seçenekler sunuyor? Birlikte Yapay Zeka’nın etki noktalarını inceleyelim.

Peki, Gelişen Yapay Zeka Teknolojisi ile Yapay Zekalar Tamamen UX Yapabilicekler Mi?

Yapay zeka bu yeni yollardan en etkilisi olabilir, doğal dil işleme ve makine öğreniminin kullanımı yoluyla, kullanıcılar arasında belirli ihtiyaçları ve tercihleri belirlemeye, ürün veya hizmetler önermeye ve hedeflenen içerik oluşturmaya yardımcı olabilir. Arayüz sorunlarını bir sorun haline gelmeden önce belirleyerek çözmek adına kullanılmasıyla daha iyi kullanıcı deneyimine sahip uygulamaları göreceğimizin garantisini verebilir miyiz?

Yapay Zeka ile UX arasındaki bağlantının en önemli çıktıları data toplamada verimli sonuç elde edilmesidir. Hızlı değişim ve karar verme konusunda daha somut çıktılar elde edebileceğiz. Ancak duygusal veriye de ihtiyacımız var, kullanıcının motivasyon ve empati tespitini yapabilmesi için isteğimiz verilere erişmemiz bu günlerde henüz mümkün değil.

Yapay zeka ve makine öğrenimi, geliştiricilerin ve tasarımcıların uzun süredir ürün ve uygulama geliştirme projelerinde otomasyondan yararlanmasına yardımcı oluyor. Bu çıktıların nasıl olduğunu altbaşlıklarla açıklayalım.

Karar Verme Mekanizması

Yapay zeka, UX tasarımcılarına seçenekler sunabilir ve tasarım kararlarını hızla vermelerine yardımcı olabilir. Makine öğrenimi tahminleri, geçmiş veri kümelerine dayanır ve kullanıcılara en az olası seçeneği sunarak karar verme süreçlerini kolay ve hızlı hale getirir.

Yapay zeka, veriler, deneyim, kurallar ve buluşsal yöntemler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çeşitli faktörlere dayalı olarak karar verir.

İnsan ve Yapay Zeka Bağını Kurmak

Yapay zeka henüz başlangıç aşamasında, dolayısıyla bu noktada yapay zeka ile insanlar arasında çok fazla etkileşim yok. Bununla birlikte, AI teknolojisi ilerledikçe, ikisi arasında etkileşim için daha fazla fırsat olacaktır.

Siri ve Alexa gibi sesli asistanlar, İnsan-Yapay Zeka bağının mükemmel örnekleridir. Kullanıcılardan büyük miktarda veri topladıktan ve analiz ettikten sonra, bir yapay zeka insan davranışını güvenilir bir şekilde tahmin edebilir ve bu da bağın geliştirilmesine yardımcı olur. UX tasarımcıları, uygulama geliştirme süreci boyunca kullanıcı deneyimini iyileştirmek için İnsan-Yapay Zeka bağından yararlanabilir.

Verileri Verimli Bir Şekilde Analiz Etme

UX tasarımcıları , belirli bir dereceye kadar, veri analizi temelinde kullanıcı arayüzleri tasarlar . Aynı görevi bir yapay zekaya verdiyseniz, o çok büyük miktarda veriyi analiz edebilir ve ardından faydalı sonuçlar üretebilir.

Herhangi bir kullanıcı deneyimi, varolan veri okyanusunu analiz edildikten sonra tasarlansaydı daha etkili sonuçlara ulaşırdık. Yapay zeka bu analizi çok kısa sürede yapabilir. Büyük miktarda kullanıcı verisini analiz ettikten sonra tasarladığınız ve geliştirdiğiniz ürünlerin kullanıcılarınız için ne kadar faydalı olurdu?

Yapay zekaya göre birçok akıllı analiz uygulaması mevcuttur, ancak en popüler olanlardan bazıları Google Analytics, Adobe Analytics ve HubSpot Analytics'tir.

Kullanıcılara Değer Sunmak

Yapay zeka destekli bir uygulama, kullanıcıların kesin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanır. Geliştiriciler, en iyi kullanıcı deneyimini ve harika sonuçları sunmak için bir yapay zeka programlayabilir. Müşterilerinize ve kullanıcılarınıza maksimum değer sağlayan bir ürün iyi çıktıları getirir.

Yapay zekaya sorduk “Yapay Zeka kullanıcılara nasıl değer sunuyor ve geliştiriyor?”

“Kullanıcı deneyimini geliştirmek için yapay zekanın kullanılabileceği bazı yaygın yöntemler şunlardır: Daha yaratıcı çalışma için zaman kazanmak üzere tekrar eden görevleri otomatikleştirme. Modelleri ve eğilimleri belirlemek için kullanıcı verilerini analiz etme. Kişiselleştirilmiş öneriler oluşturma. Kullanıcı davranışına göre içeriği veya özellikleri otomatik olarak ayarlama.” olarak bizlere yanıt verdi.

Yapay Zekalar UX Tasarımcıların İşlerini Devralabilir mi?

Yapay Zeka’nın amacı, insanlara görevlerinde yardımcı olmak, üretkenliklerini ve verimliliklerini artırmaktır. UX tasarımcılarına müşteri hizmetlerini tasarlama ve yönetme konusunda yardımcı olarak zamandan ve emekten tasarruf sağlayabilir.

Yapay zeka hala öğrenme geliştirme aşamasındadır. Öğrenim süreci, insan aktarımlarından öğrenim çıktısı sağlayabilsede, henüz düşünme yeteneğine sahip değil. Bir Yapay Zeka, UX tasarımcılarının kolayca çözebileceği karmaşık tasarım sorunlarını çözmeye çalışmakta günümüzde yetersiz kalmakta. Bu nedenden dolayı UX tasarımcılarının yerini şu anlık alamayacak. Ancak Yapay Zeka’nın süregelen gelişimi, gelecekte rollerinin farklı olabileceğini gösteriyor.

UX tasarımcıları şu anda sıradan ve tekrarlayan görevlerini tamamlamada yapay zekanın yardımını kabul ediyor ve yardımcı araç olarak kullanıyor. Ancak yapay zeka daha karmaşık işler yapabilir hale geldiğinde, UX tasarımcıları karmaşık mimariler inşa etme ve mükemmel kod üretme konusunda yapay zekanın yardımını alabilir.

Makine Öğrenimi Teknolojilerinin o kadar ileri düzeyde geliştirileceği bir zaman gelebilir ki, bir UX tasarımcısının yapması gereken tek şey son derece yaratıcı işler olacaktır. Bu gelişmelere yönelik çıkarımların hepsi gelecek zamanda cevap buluyor. Bu nedenle, öngörülebilir gelecekte, UX tasarımcısının işinin yerini alacak herhangi bir yapay zeka tehdidi yoktur.

UX Geleceği için Yapay Zeka Neleri Kapsıyor?

Yapay zekanın parlak bir geleceği var. Yapay zekanın tüm potansiyelini ortaya çıkarmak, hem ürün kullanıcı deneyimini hem de UX tasarım sürecini geliştirmek için yapay zekadan yararlanan işletmeler için sınırsız fırsatlar sunabilir. Yapay zeka, UX tasarımcılarının tüm müşteri tabanı için jenerik ürünler tasarlamaktan her müşteri veya kullanıcı için kullanıcı deneyimini özelleştirmeye veya kişiselleştirmeye geçme hayalini gerçekleştirmelerine yardımcı olabilir.

Tasarım sürecinde Yapay Zekanın kullanılması onu daha konforlu ve verimli hale getirmiştir. Yapay zekanın kullanıcı davranışı ve kalıpları hakkında bilgi sağlamasıyla tasarım daha alakalı ve müşteri dostu hale gelebilir. Yapay Zeka’nın sunduğu bir diğer avantaj da prototiplemedir. Prototipleme, tasarımcının tasarım fikrinin kullanılabilirliğini analiz ettiği adımdır.

Hali hazırda gelişmekte olan ve kullanıcı deneyiminin bir parçası olan arayüz tasarımlarının yapay zeka ile oluşturabilen birkaç örneğe gelin beraber bakalım.

Uizard

Uizard, iyi prototip oluşturma araçlarından biridir. Elle çizilmiş eskizleri veya tel kafesleri prototiplere dönüştürebilir. Tasarım sürecini basitleştirir ve hızlandırır. Uizard ayrıca tasarımcının kullanıcı arayüzünde özel bileşenler oluşturmasını sağlayan yerleşik bir stil kılavuzu sistemine sahiptir.

InVision

InVision, en popüler hızlı prototipleme araçlarından biridir. Invision ile tel kafesler için mükemmel maketler oluşturabilirsiniz. Tasarımcının ana vurgusu animasyonlar, geçişler oluşturabilir ve ekranı diğer tasarımcılarla paylaşabilir. Tasarımcının, test edilecek ve kullanıcıya veya müşteriye sunulacak tasarımın tıklanabilir versiyonunu geliştirmesini sağlar.

Airbnb

Projenin temel fikri, test fikrine işlevsel prototipi test etmek için daha az zaman ve daha fazla zaman vermekti. Airbnb’nin Yapay Zeka teknolojisi, elle çizilmiş eskizlerden tasarım bileşenleri tanınabilir ve otomatik olarak kaynak koduna dönüştürülür. Tasarım sürecini daha hızlı ve daha verimli hale getirir.

Yapay Zeka, kullanıcı deneyimini daha zenginleştirici hale getirdi. Kişiselleştirilmiş ürünler ve kişiselleştirilmiş hizmetlerle şımartılırlar. İş artık daha çok kullanıcı deneyimiyle ilgili hale geldi.

IoT’nin daha sık kullanılmasıyla, bir sonraki büyük şey olan kullanıcı deneyimi daha da iyi hale gelecek. Ancak IoT için UX tasarımının daha fazla araştırılmış ve verimli olması gerekiyor. Teknolojinin insanlar arasında daha fazla popülerlik kazanmasına yardımcı olacaktır.

Kişisel fikirlerimi belirtmem gerekirse, Yapay Zeka’nın yanındayım ve gelişeceğine inanıyorum. Duygu analizine yönelik metinsel olarak olumlu olumsuz kelimelerin tespit edilip metinsel vurguların yapılması, doğal dil işleme ve sosyal medya analizi ile Yapay Zeka’nın bizler hakkında veri elde edebilmesi için mümkün. Yapay Zeka’nın topluluk kurallarına uygun olmayan düşünceleri ve eylemlerinin bizlere yansımaları neler olabilir? Bu tespitlerin yapılması konusunda  büyük veri ne kadar güvenli? Tartışılması ve sorulması gereken çok soru var? Yapay Zekaya göre bir sorunun birden fazla cevabı olabilir.

Yapay Zeka gelişime yönelik çıktılarını sadece UX alanında değil, UI alanlarında da kendini gösterdiği dönemlere yaklaşıyoruz. Örneğin bu çıktıları yapay zeka bizlere sunuyor. Gelecek yazıda daha derin bir şekilde Yapay Zeka ve Tasarım İlişkisini ele alacağız. Elimizdeki örnekler de gerçekten heyecanlandırıyor. Userspots da ekip arkadaşım Caner Aras'ın tasarladığı Yapay Zeka çıktılarına yönelik şu cümlesi gerçekten ilgimi çekmişti "Şu an UI tarafındaki çıktıların 15'er dakikalık eforla ve 2 günlük deneyimle oluştuğunun altını çizelim. Herhangi bir train yok. Hiç bir şey yok. Dümdüz bir prompt var."

Yakın gelecekte de karşımıza çıkacak gelişmeleri ele alabiliriz özellikle Doğal Dil İşleme ile Kullanıcı Deneyimi’nin birleşme noktasında, insana yönelik farklı deneyim araçları ve methodları geliştirilebilir. NLP (Neuro Linguistic Programming) özünde canlının düşünme, dil ve davranış süreçlerini inceleyerek, kişilerin belirledikleri hedeflere ulaşmak için bu süreçleri en etkin nasıl kullanabileceğini inceleyen alandır.

Yapay Zeka geliştirmelerinde öngörülenlere bakacak olursak:

• Sözlü veya yazılı dili gerçek zamanlı olarak çevirmek için NLP kullanan dil çeviri uygulamaları.

• Bir kullanıcının kişisel stiline ve vücut tipine göre kıyafet ve aksesuar önermek için AI kullanan sanal kişisel stilistler.

• İstenmeyen posta veya uygunsuz içeriği belirleyip filtrelemek veya kullanıcılara ilgi alanlarına göre içerik önermek için yapay zeka kullanan sosyal medya platformları.

• Kişiselleştirilmiş oyun zorlukları oluşturmak veya oynanışı kullanıcının becerilerine ve tercihlerine uyarlamak için AI kullanan oyun uygulamaları.

• Katılımcıları ilgili ağ oluşturma fırsatlarıyla eşleştirmek veya ilgi alanlarına göre oturumlar ve etkinlikler önermek için yapay zekayı kullanan sanal etkinlik platformları.

Yapay Zekaya sordum “Kullanıcı Deneyimi Noktasında Gelecek Tahminlerin nedir?”  şu cevabı verdi:

Geleceğin tam olarak ne getireceğini tahmin etmek zordur, ancak gelecekte kullanıcı deneyimini geliştirmek için yapay zekanın (AI) kullanılabileceği birkaç potansiyel alan şunlardır:

• Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) uygulamaları: AI, dinamik ve inandırıcı sanal ortamlar, nesneler ve karakterler oluşturarak daha gerçekçi ve sürükleyici AR ve VR deneyimleri oluşturmak için kullanılabilir.

• Akıllı öğretim sistemleri: AI, bireysel öğrencilerin ihtiyaçlarına ve yeteneklerine uyum sağlayan kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri oluşturmak için kullanılabilir.

• Tahmine dayalı bakım: Yapay zeka, ekipmanın ne zaman arızalanacağını tahmin etmek ve sorunlar ortaya çıkmadan önce bakım planlamak için kullanılabilir, bu da sistemlerin güvenilirliğini ve verimliliğini artırır.

• Sağlık: AI, hasta verilerini analiz etmek ve tedavi için kişiselleştirilmiş öneriler sağlamak veya teşhis ve tedavi planlamasında doktorlara yardımcı olmak için kullanılabilir.

• Ulaşım: AI, talebi tahmin etmek ve araçları daha verimli bir şekilde yönlendirmek veya en verimli rotalar için kişiselleştirilmiş öneriler sağlamak gibi ulaşım sistemlerini optimize etmek için kullanılabilir.

Genel olarak, AI'nın kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik potansiyel kullanımları çok geniştir ve muhtemelen teknolojideki gelişmelere ve kullanıcıların ihtiyaç ve taleplerine bağlı olacaktır.

Daha dijital olarak bağlantılı bir dünyaya ve akıllı araçlara doğru ilerliyoruz. Kullanıcı gereksinimlerine göre gerçek zamanlı olarak gelişebilen web sitelerini ve uygulamaları, mevcut ruh halinize göre akıllı bir film veya müzik çalma listesi olarak karşımıza çıkan uygulamalara adapte olmaya başladık.

Yapay zeka, hayatımızın neredeyse her sektörünü ve yönünü dönüştürme potansiyeline sahiptir ve geleceği yalnızca bizim hayal gücümüz ve gücünü kullanma yeteneğimizle sınırlıdır. Yapay Zeka buna katılır mıydı?

“Bir yapay zeka olarak, tarafsız ve objektif olmaya programlandım ve kişisel fikirlerim veya hislerim yok. Bununla birlikte, AI'nın toplumun birçok yönünü önemli ölçüde etkileme ve dönüştürme potansiyeline sahip olduğuna ve aktif bir araştırma ve geliştirme alanı olduğuna yaygın olarak inanılıyor.”

Kullanıcı deneyimi ve tasarım trendleri zamanla ilerlemeye devam edecek. Bu seri ile birlikte Yapay Zeka ile daha derin bir ilişkiye adım atıyor olacağız. Sizce Yapay Zeka UX yapabilir mi? Userspots Space Clup da bu konuyu birlikte tartışalım!

Oluşturulma Tarihi
2/1/23
Güncellenme Tarihi
16/11/23
Servis
Mevcut Deneyimini İyileştirelim

Ürün ya da servisinin mevcut deneyimini araştırma ve analizlerimizle ölçelim, daha iyi bir deneyim için yeniden tasarlayalım!

Space Konularımız

No items found.
No items found.
Userspots Bülten
Her ay tasarım ve teknoloji üzerine yeni stiller, dijital ürünler, projeleriniz için kaynaklar, tasarım ilhamları ve daha fazlasına sahip bülten.
2300’den fazla kişinin kayıtlı olduğu kulübümüze katıl !
Başvuru için teşekkürler. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.
Lütfen eksik bilgileri tamamlayıp, tekrar deneyin.